Skip to main content

26 november 2020

25 gezinnen hebben voor hun in totaal meer dan 50 kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar speelgoed mogen uitzoeken in de Grote Kerk (Wijkertoren). De Grote Kerk leek wel het pakhuis van Sinterklaas.

Cynthia Heiloo, inwoner van Beverwijk, benaderde Stichting Welzijn Beverwijk met de vraag of we wilden meedoen met een Sinterklaasactie voor gezinnen die weinig geld te besteden hebben. Na enig onderzoek bleek dat er geen soortgelijke Sintactie plaatsvond in de gemeente Beverwijk.

Vol enthousiasme zijn Stichting Welzijn Beverwijk en Sociaal team Beverwijk aan de slag gegaan om de speelgoedinzamelingsactie tot een succes te maken. En dat is het geworden. We hebben zoveel blije en dankbare ouders gesproken.

Cynthia heeft de afgelopen twee maanden tweedehands speelgoed ingezameld en gesorteerd. Daarnaast heeft Sociaal team Beverwijk de coördinatie op zich genomen en is aan de slag gegaan met het werven van deelnemers voor de actie. Organisaties als de kledingbank, Buurtgezinnen, Voedselbank, Socius en Sociaal team zelf, hebben gezinnen benaderd of ze mee wilden doen met de actie. En dat wilden ze. Dit resulteerde dit jaar in 25 gezinnen met in totaal meer dan 50 kinderen.

Het overgebleven speelgoed komt terecht bij gezinnen in Roemenië en Albanië.

De actie is mede een succes geworden dankzij de fijne samenwerking met de Vereniging Grote Kerk en de sponsoren. Dit waren Woon op Maat, Pre Wonen, gemeente Beverwijk en Albert Heijn Beverhof. Ook Radio 1, IJmond Nieuws en NH Nieuws hebben aandacht besteed aan de actie zie de link voor het filmpjes https://www.nhnieuws.nl/nieuws/276706/beverwijkse-grote-kerk-als-pakhuis-speelgoed-gretig-ingeleverd-en-opgehaald  en https://www.youtube.com/watch?v=9slngLM7SwM