Skip to main content

Ervaringen

Altijd een oplossing in uw buurt

“´Het Sociaal team geeft een duwtje maar je moet het zelf doen. Dat maakt je sterk. Je weet het voor de volgende keer.´”

AnoniemCliënt

“Ik vond het best lastig om over mijn problemen te praten. Ik schaamde me en moest een drempel over. Het Sociaal team heeft daarbij geholpen door goed door te vragen. Het was niet makkelijk maar het was nodig en het heeft me goed geholpen.´”

AnoniemCliënt

“‘Het Sociaal team komt sneller bij iemand thuis. Ook als er een kleine vraag is, hebben mensen behoefte om te praten over wat er speelt. Een luisterend oor van het Sociaal team kan dan heel belangrijk zijn. Er hoeft niet altijd een vervolg te zijn, maar mensen weten wel de weg te vinden en kunnen hun verhaal kwijt.’”

Frony LohmanAmbulant begeleider Ribw

“‘Ik denk dat als het Sociaal team er niet zou zijn, sommige mensen tussen wal en schip vallen. Ik vind het Sociaal team echt laagdrempelig waardoor ze snel inzetbaar zijn. De bereidheid om de bewoners te helpen is groot.’”

Maarten LaanWijkagent Kueneplein-Plantage

“'Je wordt zeker een beetje aangestuurd. Je moet naar vermogen zelf de dingen doen. En als dat is gelukt, is het een overwinning op jezelf.´”

AnoniemCliënt

“´Er werd goed geluisterd, de medewerkers oordelen niet. Ze geven je bruikbare tips.´”

AnoniemCliënt

“‘Het Sociaal team reikt de helpende hand. Niet iedereen neemt die hand aan maar voor veel mensen is het Sociaal team welkome hulp. Samen met de bewoner gaat het Sociaal team kijken wat nodig is om uit de schulden te komen. Het gaat om maatwerk, geen situatie is het zelfde. De administratie weer op orde krijgen, een budgetoverzicht maken en betalingsregelingen met schuldeisers treffen. Dit zorgt voor rust. Ook voor grote schulden zijn oplossingen.'”

Jeannette WullingsKetencontroleur schuldhulpverlening gemeente Beverwijk

“‘Doordat de medewerkers van het Sociaal team bij allerlei verschillende organisaties vandaan komen en allerlei verschillende achtergronden hebben, is een mooie smeltkroes van specialismen. Hiermee kunnen veel verschillende vragen worden beantwoord. Het is belangrijk dat we waar nodig zo snel mogelijk de vragen van onder andere ouderen kunnen beantwoorden.´”

Sylvana GroenOuderenadviseur Socius Maatschappelijk Dienstverleners

Het Sociaal team is een samenwerking tussen