Skip to main content

Saskia van Breugel
06 1624 3169
s.vanbreugel@sociaalteambeverwijk.nl

Terug

Mijn naam is Saskia van Breugel. Sinds begin 2023 ben ik werkzaam voor het Sociaal team.  Ik zit vanuit de gemeente Beverwijk in het team en ik ga aan de slag met de vragen en onderwerpen die door de inwoners bij ons neer worden gelegd. De kracht van het team zit hem in de diversiteit van kennis en organisaties. Zo kan er bij elke vraag gekeken worden door wie de vraag het beste beantwoord of uitgezocht kan worden. Het sociaal team Beverwijk is op verschillende momenten op verschillende plekken in de wijk te vinden en dat is mooi. Ook kunnen we thuis langskomen en zo is het bereikbaar voor iedereen.

In het contact met mensen vind ik het belangrijk dat we benaderbaar zijn, ondersteuning bieden waar nodig en daarbij ook het persoonlijk oplossend vermogen te vergroten. Er zijn veel voorzieningen maar mijn insteek is om binnen het werk te kijken naar de persoonlijke mogelijkheden om de zelfstandigheid zo groot mogelijk te maken dat mensen steeds meer op zichzelf kunnen gaan vertrouwen. De helpende hand bieden daar waar het nodig is en op afstand blijven waar dat kan. Op die manier worden de persoonlijke vaardigheden vergroot en kan iemand het een volgende keer zonder hulp af. Mijn insteek in het werk is om mensen in hun kracht te zetten met daarbij speciale aandacht voor het meedoen en ontwikkelen van activiteiten die de zelfredzaamheid vergroot en energie geeft. Aanpakken en meedoen binnen de eigen mogelijkheden.

Het sociaal team is er niet alleen voor individuele vragen, ook voor buurt initiatieven, collectieve vragen kan men bij ons terecht. De afwisseling in onderwerpen, het informeren van mensen en het organiseren van activiteiten spreekt mij aan. Ik probeer daar met mijn creativiteit en oog voor het de individu en het collectief een positieve bijdrage in te leveren. Graag zou ik de inwoner van Beverwijk dan ook willen uitnodigen om niet alleen met hun vragen aan te kloppen maar ook met hun ideeën zodat we gezamenlijk kunnen kijken waar de mogelijkheden liggen.

Graag tot op 1 van de inloopmomenten, ik ben u graag van dienst.

 

Terug