Skip to main content
Het verlies van een dierbaar persoon is een ingrijpende gebeurtenis die het leven behoorlijk op z’n kop kan zetten. Gevoelens van verdriet, pijn, eenzaamheid, boosheid, angst en ontkenning kunnen elkaar afwisselen. Niets lijkt meer hetzelfde.
Er is sprake van een leven voor het overlijden en een leven na het overlijden. Te vaak blijkt dat na enige tijd de aandacht van de omgeving voor uw rouw minder wordt. Misschien voelt u zich wel bezwaard om bij dierbaren uw gevoelens te tonen?
In de lotgenotengroep rouw zitten mensen die weten hoe rouw voelt, omdat ze het zelf hebben meegemaakt. De groep is gemêleerd en de deelnemers hebben kortere of langere tijd geleden te maken gehad met een verlies.
Ieder rouwproces is uniek en duurt zo lang als het duurt.
Onder begeleiding van Sylvana Groen (Socius Maatschappelijk Dienstverleners) en Hans Bruin (Welzijn Beverwijk/Sociaal team Beverwijk) gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over hun rouw. Hiermee zijn ze van waardevolle betekenis voor elkaar. Er is aandacht voor elkaars verhalen, elkaars gevoelens. Omdat de fases van het rouwproces van deelnemers verschilt kan ook geleerd worden van elkaar.
Wilt u meer informatie? Bel met Sylvana of Hans. Hun directe nummers staan hieronder vermeld.
Ook kunt u een mail sturen met uw vraag naar info@sociaalteambeverwijk.nl