Skip to main content

8 december 2020

Het jaar 2020 stond en staat in het teken van Corona. Het is moeilijk om elkaar te blijven vinden in deze uitdagende tijden. Terwijl het juist nu zo belangrijk is om naar elkaar om te kijken. Het Sociaal team Beverwijk en de Stichting Welzijn Beverwijk hebben samen een plan bedacht om in de donkere decembermaand licht te brengen. Bij iedereen een lichtje voor de ramen, dan zijn we toch een beetje samen.

Deze week krijgt ieder huis in Beverwijk een kaart in de deur. Hierin vragen we inwoners om op 17 december vanaf 19.00 uur lichtje voor het raam te hangen. Met dit licht kunnen inwoners laten zien dat zij zich verbonden voelen met elkaar. In verschillende wijken maken we filmopnames van de lichtjespracht. De reportage hiervan wordt verspreid via (social) media.

Laat een lichtje bezorgen bij mensen die wat extra licht kunnen gebruiken                            Daarnaast kunnen inwoners van Beverwijk in de week van 14 en 21 december een lichtje laten bezorgen. Het lichtje is bedoeld voor een inwoner, die wel wat extra licht kan gebruiken. Je kunt iemand aanmelden bij het Sociaal team Beverwijk via 06-11035327 of info@sociaalteambeverwijk.nl. Vermeld aan wie je een lichtje wil geven (naam, adres) en je eigen naam. De mensen ontvangen twee waxinelichtje (ledverlichting) en een kaartje met een mooie tekst. En de naam van de aanmelder (als die dat wenst).

‘Beverwijk in het licht’ is een samenwerkingsproject van Sociaal team Beverwijk, Stichting Welzijn Beverwijk, Gemeente Beverwijk, wooncorporatie Pré Wonen, wooncorporatie Woonopmaat en het Huurdersplatform Woonopmaat.