Skip to main content

Willy van Eerden
06 22 926 829
w.vaneerden@sociaalteambeverwijk.nl

Terug

Hallo inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee,

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Willy van Eerden. Ik ben inmiddels zo’n zeven jaar betrokken bij het Sociaal team van Beverwijk. Het Sociaal team bestaat uit collega’s van verschillende maatschappelijke organisaties en collega’s vanuit de gemeente.

In het Sociaal team ben ik werkzaam vanuit de ViVa! Zorggroep. Door de jaren heen heb ik verschillende functies uitgeoefend en manieren van zorgverlening mogen geven. Die opgedane ervaringen kan ik goed benutten binnen het Sociaal team.

Ik houd mij vooral bezig met zorg gerelateerde vragen. De mens in totaal maar vooral de oudere mens heeft mijn aandacht en interesse. Er is de laatste jaren veel veranderd in “Zorgland’. Wat we voorheen de mensen konden bieden aan zorg en welzijn, is helaas sterk verminderd. Dat is soms lastig en ingewikkeld maar ook verdrietig. Met wat er nog wel allemaal kan, proberen we de thuiswonende oudere zoveel mogelijk kwalitatieve ondersteuning te geven. Wat een nieuwe ontwikkeling aan het worden is en waar al gebruik gemaakt van wordt, is het thuis blijven wonen met behulp van technologie. De technologie is volop in ontwikkeling maar zal altijd ter ondersteuning zijn. Ook de mantelzorger moet aandacht krijgen en ondersteund worden om het thuis blijven wonen mogelijk te houden. Een hele uitdaging dus.

Het werk en de contacten zijn en blijven interessant en wij mensen zijn allemaal verschillend. Dat maakt het werk voor mij bijzonder en mooi. En…… we moeten het echt met elkaar doen!

Je kan mij ook tegenkomen in onze mooie duinen waar ik nog altijd mijn best doe om een rondje te ‘rennen’. De voldoening na afloop is en geeft een heerlijk gevoel. Het roeien heb ik inmiddels ook ontdekt. De Stern, de vereniging waarbij ik roei, is een fijne en gezellige club. Het buiten zijn in combinatie met de lichamelijke inspanning is een aanrader.

Voor het Sociaal team ben ik actief in Beverwijk en Wijk aan Zee. Onze werkplek is in buurthuis Wijk aan Duin waar ook veel Welzijn activiteiten worden georganiseerd. Vanaf december 2021 is daar ook het info- en aanmeldpunt gehuisvest waar men dagelijks binnen kan lopen van 9.00 – 13.00 uur voor alle soorten vragen.

Wie weet gaan wij elkaar binnenkort spreken en ontmoeten en dan natuurlijk wel het liefst bij u thuis.

Met vriendelijke groet,
Willy van Eerden

Terug