Skip to main content

Maaike van Leeuwen
06 12 674 277
m.vanleeuwen@sociaalteambeverwijk.nl

Terug

Ik ben Maaike van Leeuwen. Sinds januari 2017 werk ik in het Sociaal team. Mijn hoofdtaak is het ondersteunen van inwoners van Beverwijk bij vragen op verschillende gebieden. Bijvoorbeeld bij financiële kwesties, woonvragen, vragen over vrijwilligerswerk, etc. Ik denk mee en probeer mensen in hun kracht te zetten.

Ik ben samen met drie collega’s van het Sociaal team het gezicht van de wijk Oosterwijk/Zwaansmeer. We houden elke week een inloopspreekuur in het Wijkpunt op het Europaplein. Hier kun je terecht met allerlei vragen over administratie. Ook zijn we elke donderdagmiddag in de wijk Oosterwijk /Zwaansmeer te vinden. Je herkent ons aan het logo op onze kleding en de bakfiets. We gaan dan graag in gesprek met inwoners om te horen wat er leeft in de wijk en zoeken samen naar een oplossing.

Het Sociaal team staat dichtbij de inwoners van Beverwijk. We zijn laagdrempelig en kunnen over alle vraagstukken meedenken. We hebben niet altijd een antwoord, maar weten dan waar de vraag wel beantwoord kan worden.

Ik zit vanuit MEE & de Wering in het Sociaal team. MEE & de Wering ondersteunt kwetsbare mensen. Ik ‘loop’ een periode met mensen mee totdat zij weer zelfstandig of met begeleiding verder kunnen. Mijn expertise ligt op het vlak van mensen die chronisch ziek zijn, een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking hebben, hersenletsel hebben door een ongeluk of ziekte en GGZ problematiek. Ik heb aandacht voor deze groep en de ondersteuning die zij nodig hebben.

Wat ik leuk vind aan het werk in het Sociaal team zijn de uiteenlopende vragen die inwoners kunnen stellen. Maar ook zaken die een buurt of wijk aangaan interesseren mij. Dat soort werk behoorde bij MEE & de Wering niet tot mijn takenpakket. In het Sociaal team wel. Dit biedt kansen om dichtbij de inwoners ondersteuning en activiteiten te organiseren, ook voor kwetsbare mensen.

Een succes is dat ik, samen met mijn collega, een echtpaar heb geholpen om weer dichterbij elkaar te komen om hun echtscheiding te regelen. Door naar hen te luisteren, tips te geven en hen met elkaar te laten praten, hebben zij de kracht gevonden om zelfstandig verder te gaan.

 

 

Terug