Skip to main content

Noëmi Grautman
06 26 57 26 78
n.grautman@sociaalteambeverwijk.nl

Terug

Mijn naam is Noëmi Grautman. Sinds november 2022 ben ik werkzaam in het sociaal team van Beverwijk vanuit MEE & de Wering.

Vanuit mijn functie als cliëntondersteuner ondersteun ik kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Dat kan zowel een lichamelijke of verstandelijke beperking zijn, een chronische ziekte of psychische problematiek. Wat mij hierin helpt is mijn specialisatie tot GGZ-agoog. Vanuit dat stukje heb ik kennis over het ondersteunen van mensen met een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving.

Ik vind het enorm belangrijk om naast mensen te gaan staan en iemand te ondersteunen waar nodig, het liefst op zo’n manier dat iemand zo zelfstandig mogelijk antwoorden en oplossingen vindt.

Samen brengen we de situatie in kaart, kijken we wat iemand nodig heeft en wat de meest passende oplossing zou kunnen zijn, afgestemd op ieders situatie en wensen. Hierbij kijk ik altijd eerst goed naar wat mensen zelf al doen en kunnen, waar iemand goed in is, wie uit de eigen omgeving diegene steunt en welke ideeën mensen zelf hebben voor oplossingen of antwoord op hun vraag.

Wat ik leuk vind aan het werken in een sociaal team is dat er veel afwisseling is. Omdat het Sociaal team een laagdrempelige plek is voor vragen, zien we veel uiteenlopende mensen en situaties voorbij komen. Van wat lastigere situaties tot gezellige en nuttige initiatieven van mensen die iets willen organiseren of willen doen in en voor hun eigen wijk. Binnen ons team hebben we daarbij veel kennis, omdat iedereen andere expertise en kennis heeft. Deze delen we allemaal met elkaar en de partijen waarmee we samenwerken. We houden korte lijnen met elkaar. Zelf denk ik dat daarin de kracht en waarde van het Sociaal team zit.

Terug