Arja Zwart
06 46 102 250
a.zwart@sociaalteambeverwijk.nl

Terug

Ik ben Arja Zwart en sinds het begin werkzaam in het Sociaal team. Een uitdagende en interessante baan waarin ik zoveel als mogelijk de bewoners ondersteun. Mijn expertise binnen het Sociaal team ligt in het luisteren, meedenken en voelen om te komen tot een goede oplossing voor de bewoner. Deze expertise heb ik opgebouwd uit jarenlange ervaring in een heel andere werkomgeving, namelijk in de automatisering. Deze functie hield o.a. in: goed luisteren en de vragen omzetten in een goed werkend systeem.

Een belangrijke taak binnen het Sociaal team is om meer saamhorigheid te krijgen in een wijk. Dat doe ik samen met een collega in de wijk Broekpolder en het Soma-gebied (oude Oranjebuurt). Wij werken in het Sociaal team vanuit verschillende organisaties, wat ik een voordeel vind. Wij zijn in de afgelopen jaren een hecht team geworden met enorm veel kwaliteiten en expertises. Hierdoor kunnen we veel verschillende vragen beantwoorden en vullen we elkaar goed aan.

Er wordt aan mij gevraagd om een ‘succesverhaal’ te vertellen. Nou hier moest ik lang over na denken. Niet omdat er geen succesverhalen te vertellen zijn. Het zijn er juist enorm veel.
Toch wel eng om dit te vertellen omdat wij privacy in een hoog vaandel hebben staan. Ik wil niet dat dat mensen herkenbaar zijn.

Ik was betrokken bij een gezin dat moeite heeft om met hun geld uit te komen. Ik heb samen met mevrouw de maandelijkse kosten duidelijk op papier gezet. Hieruit kwam onder andere naar voren dat de volwassen kinderen geen financiële bijdragen leverden. De ouders hadden enorme moeite om dit te bespreken met hun kinderen. We zijn dan ook samen met de ouders in gesprek gegaan met de kinderen. De kinderen waren verbaasd en vertelden niet op de hoogte te zijn van de financiële problemen. Zij gaven aan de zij heel graag wilden helpen en financieel wilde bijdragen. Voor de ouders een enorme opluchting. Doordat er duidelijkheid is wat betreft de financiële situatie, hoeven de ouders zich niet te ‘schamen’ voor de situatie. Het gezin was al hecht maar is hierna alleen maar hechter geworden.

Als het mogelijk is, probeer problemen samen te bespreken. Dit helpt.

Terug