Agnes Jacobs
**Agnes is tijdelijk niet bereikbaar**

Terug

Hallo, mijn naam is Agnes Jacobs. Ik ben vanaf de start bij het Sociaal team betrokken en heb het nog steeds erg naar mijn zin!

Als opbouwwerker en ouderenwerker, verbonden aan Stichting Welzijn Beverwijk,  was ik al gewend aan samenwerking met organisaties, vrijwilligers en wijkbewoners. Nieuwe activiteiten in een wijk bedenken, actief bij burendagen, activiteiten voor ouderen opzetten samen met andere organisaties, etc. Daardoor heb ik een groot netwerk aan contacten opgebouwd, die ik nu in het Sociaal team deel. Zo heeft elke collega in het Sociaal team een netwerk en expertises en  gebruiken we die van elkaar.

Mijn belangrijkste taak is dat ik contact maak met wijkbewoners. Door regelmatig rond te lopen in de wijken en activiteiten (bv. Een Buurtbakkie) te organiseren. Zodat ik van wijkbewoners hoor wat er wel en niet goed gaat in wijken.  Samen met die wijkbewoners en collega’s gaan we aan de slag om problemen of vragen aan te pakken. Kunnen we iets organiseren in deze wijk, is het een individueel probleem?  Daarbij kijk ik vooral wat WEL mogelijk is en probeer ik mensen aan elkaar te verbinden.

Ik heb mee gewerkt aan de opening  van de Wijkwinkel in Oosterwijk. De wijkwinkel is een plek in de buurt waar buurtbewoners even binnen kunnen lopen voor een praatje of een vraag. De opening van de wijkwinkel ging niet vanzelf. Samen met wijkbewoners plannen maken, wachten, mensen gemotiveerd houden, gesprekken met betrokken partners, doorzetten. Dan is het fijn dat er een mooi resultaat is en daar ben ik trots op.

Terug